Étlapok

Tisztelt étkezést igénylő vendégek, nyugdíjasok!

Tudom, sok problémát okoz manapság a menza reform, a kicsit más, a megszokottól eltérő íz világ és az ismeretlen alapanyagok. Az új törvények szigorúan szabályozzák azt, hogy hogyan és mit főzhetünk a konyhán. Sok új gabonaféle is megjelent az étlapon, mint például a köles vagy a kuszkusz, a bulgur és az árpa, melyek egészségesek, továbbá mert az adható köretek fajtája és adhatósága (10 napban)is szabályozva lett.

Szintén nagyon szigorúan szabályozták a só és a cukor mennyiségét az elkészített ételekben. Ezt a lehető legszigorúbban ellenőrzik is, mintát visznek a nálunk főzött ételekből és kémiai vizsgálatokat végeznek, a mennyiségek betartása miatt.
Azért hozták ezeket a rendeletek, mert Magyarországon az egészségügyi mutatók nagyon rosszak. Sok a beteg és elhízott ember. Ezeknek a betegségeknek java részét a só és cukor bevitele okozza, ami több mint 20 féle betegségért felelős. Bár a betegségek csak évek múltán alakulnak ki, de

egyik vonzza magával a másikat.

A szabályok betartás mellett igyekszünk, hogy olyan ételeket készítsünk el, amelyek egyszerre egészségesek és finomak is.

 

Megértésüket előre is köszönjük!

Takács Tímea

élelmezésvezető

 

Ebédfizetés az oviban!

Ki és hogyan fizethet elő étkezésre az Ovi konyhán?
Bárki rendelhet tőlünk ebédet, hétfőtől – péntekig. A rendelés legkésőbb aznap reggel 7:00-ig adható le az élelmezésvezetőnél, Takács Tímeánál, személyesen, vagy az alábbi telefonszámon:
06-70-9427-317
Egy ebéd ára 575 FT./fő
A már megrendelt étel lemondása is ugyan úgy, az aktuális napon legkésőbb reggel 7:00-ig mondható le. Az ebéd házhozszállítását csak a szociális étkeztetésben részesülők igényelhetik. Egyébként 11:00-12:00 óra között vihető el éthordóban.
Minden nálunk étkező véleménye fontos
Az intézményi közétkeztetés minőségirányítási rendszerének felmérése és fejlesztése érdekében kérjük, segítse a konyha munkáját az elégedettségmérő kérdőív kitöltésével! A kitöltés anonim és önkéntes. Bármilyen megjegyzését, javaslatát, észrevételét szívesen vesszük! A kitöltött lapot kérjük, juttassa el élelmezésvezetőnkhöz, Takács Tímeához.
A kérdőív IDE kattintva tölthető le és nyomtatható ki.
Segítségét előre is köszönjük!