Beszámoló a Látrányi Önkéntes Életmentő és Tűzoltó Egyesületről

Még egy éve sem alakult meg a Látrányi Önkéntes Életmentő és Tűzoltó Egyesület, de már túl vagyunk hetedik riasztásunkon is. Ebből egyszer kaptunk téves riasztást, a többi esetben azonban nagy szükség volt a csapatunkra. Fát vágtunk Viszen és oltottunk Somogytúrban. Somogytúr belterületén egy mezőgazdasági telepen műanyagok égtek nagy terjedelemben, mi  a riasztástól számított 10. percben már a helyszínen voltunk. 7 fővel vonultunk, ebből egy személy egészségügyi biztosítást nyújtott nekünk megfelelő egészségügyi szakfelszereléssel. A balatonboglári tűzoltókkal együtt  fékeztük meg a tüzet. Ezúton szeretnénk megköszönni a Karádi ÖTE elnökének ifj. Kreka Józsefnek, hogy kiérkezésünkig a helyszínről tájékoztatta az egységeket.

Látrányban a  pálinkafőző oltásánál álltunk helyt. 8 fővel érkeztünk a tűzhöz. Mire  a balatonboglári csapat  kiérkezett már elkezdtük az oltást. Később megjöttek a siófoki hivatásos tűzoltók is. Siófok is vonult. Személyi sérülés nem történt. Égő szemetet oltottunk a Kölcsey utcában.

Kéménytűzhöz is riasztottak bennünket Látrányban, összesen kétszer. Mindkét esetben az elsőként voltunk a tűznél, és a hivatásosokra már csak az utómunkálatok maradtak.

Sokan köszönték meg a Facebook oldalunkon munkánkat. Jól estek a biztató sorok, köszönjük!

Munkánk másféle módon is elismerésre talált. Látrány Község Képviselő Testülete még ősszel döntött úgy, hogy ÖTÉ-nk részére egy osztrák STEYR 791 4x4 TLF-A 2000 középkategóriás gépjármű fecskendőt vásárol. Itt egy kép az új tűzoltó autónkról:

 

A kocsit már el is hoztuk az osztrák kollégáktól. Így már vízszállításra is alkalmas fecskendőnk lesz, ami még sok másban modernebb a mostani szeretett Mercinknél. Ennek köszönhetően reméljük, hogy még hatékonyabban tudjuk ellátni 4 somogyi településen a tűzoltási és műszaki mentési feladatokat. Köszönjük a Testület hozzánk való bizalmát! Már előre szólunk: az új tűzoltóautónk hivatalos szolgálatba állásakor ünnepséget szervezünk, amelyre szeretettel várjuk a falu apraját - nagyját! Ahogy megvan az ünnepség pontos dátuma, rögtön értesítjük a látrányiakat!

 

2017. január 12-án HESZTIA Tűzvédelmi és Biztonságtechnikai Kft., aki tűzoltási szakfelszerelések, védőeszközök forgalmazásával foglalkozik, egy ajándék csomaggal lepte meg ÖTÉ-nket. Köszönjük nekik a felajánlást!

Aki szeretné folyamatosan követni Egyesületünk életét, az keressen meg bennünket a Facebookon, a Látrányi Önkéntes Életmentő és Tűzoltó Egyesület néven!

 

 

Turi Csaba, elnök